Oricine dorește să achiziționeze o mașină puțin poluantă în cadrul programului ”Rabla Clasic” poate să se adreseze unuia dintre dealerii autorizați începând de azi. Programul vine cu mai multe noutăți, una fiind o premieră absolută: posibilitatea de a achiziționa motociclete.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), demarează de azi programul ”Rabla Clasic”. În prezent se lucrează la modificarea procedurii, astfel încât prezența fizică a beneficiarului la sediul dealerului să nu mai fie necesară: ”Având în vedere condițiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă”, a informat Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Programul ”Rabla Clasic” are cel mai mare buget de când există programul: 405 milioane de lei. Va avea cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani: se estimează în jur de 60.000.

Valoarea primei de casare rămâne la 6.500 de lei (1.350 de euro). Această primă poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă mașina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km. De asemenea, s-a introdus un eco-bonus nou în ”Rabla Clasic” de anul acesta: valoarea lui este de 1.000 de lei, care se pot adăuga la cei 6.500 de lei, în cazul în care este aleasă o mașină cu sistem GPL sau GNC. Și noutățile nu se opresc aici: s-a decis inclusiv creșterea eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

”Rabla Clasic” vine anul acesta cu o noutate mult așteptă – ”Rabla Moto”: cei care vor să-și cumpere o motocicletă o pot face acum prin programul AFM. Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi, iar prima de casare este de 3.500 de lei.

Pașii pe care trebuie să îi urmeze un beneficiar al programului ”Rabla Clasic”:

1. să obțină de la dealeri cererea de înscriere în program – aceasta are o valabilitate de până la 120 de zile;
2. în 30 de zile de la obținerea cererii, beneficiarul trebuie să caseze autovehiculul vechi;
3. în cadrul celor 90 de zile care au mai rămas, trebuie să încheie formalitățile de achiziție a mașinii.

Sursă informații: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.