Zile cu maxime în medie de până la 26 de grade, nopți cu minime de 9 grade, perioade de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ – cam așa arată estimările Administrației Naționale de Meteorologie pentru Maramureș până în 6 iunie.

În prima săptămână a intervalului de prognoză, zilele caracterizate de o vreme caldă sau apropiată de normalul termic al ultimei decade a lunii mai (cu maxime de 23-26 de grade, în medie) vor alterna cu perioade răcoroase, când la amiază vor fi valori medii de 18-21 de grade. Se vor înregistra minime termice de 9-11 grade, mai scăzute în ultimele nopţi ale lunii mai.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu un regim termic uşor sub cel climatologic specific, cu valori diurne, mediat regional, de 20-21 de grade, ulterior fiind estimată o încălzire a vremii.

În ziua de 25 mai, dar şi după data de 28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii relativ extinse, iar local ploile vor fi mai însemnate cantitativ.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.