Zile cu maxime de 20 de grade, dar și dimineți cu temperaturi în jurul a 0 grade estimează Administrația Națională de Meteorologie pentru Maramureș analizând intervalul 29 martie – 11 aprilie.

În prima parte a intervalului, temperatura aerului va creşte treptat de la valori ce vor caracteriza o vreme rece (ziua 9-11 grade şi noaptea 0-3 grade) la un regim în jurul celui specific perioadei din an, astfel că în 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14-16 grade şi minime de 2-6 grade. Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde (cu valori la amiază de 17-20 de grade) cu perioade mai reci (cu temperaturi de 11-14 grade, mediat regional). Minimele termice vor fi în general de 3-6 grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi în jurul a 0 grade.

Până în 1 aprilie pe alocuri vor fi ploi slabe, cu caracter trecător, astfel că regimul pluviometric va fi unul deficitar, iar în 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică (averse cu descărcări electrice). Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi perioade cu ploi mai frecvente şi posibil moderate sau însemnate cantitativ.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.