Cerul este acoperit, cad precipitații sub formă de lapoviță în Pasul Prislop, respectiv plouă în restul județului. În zona înaltă de munte vântul prezintă intensificări trecătoare, cu viteze de până la 40 km/h.

Se semnalează ceață pe sectoarele de drum din zona de munte, dar și în zonele joase. Stratul de zăpadă măsoară până la 8 cm la stația meteo Iezer.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed. Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu patru utilaje și au împrăștiat 24 tone de material antiderapant pe DN18.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față, să folosească corespunzător luminile vehiculelor și să evite depășirile pe sectoarelor de drum cu vizibilitate redusă.

Valorile termice vor marca o ușoară scădere astăzi în județ, dar vremea se menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade, iar cele minime între 1 și 4 grade.

Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse va ploua, iar spre sfârșitul intervalului se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Ziua la munte precipitațiile vor fi mixte, dar în cursul nopții vor predomina treptat ninsorile. Pe arii restrânse cantitățile de apă cumulate vor depăși 10-15 l/mp.

Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări în zona montană, iar pe creste va sufla tare spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.