Traficul rutier în Maramureș se desfășoară în condiții de iarnă, fiindcă, nu-i așa?, iarna nu-i ca vara, cum bine zis-a un contemporan cu patina celebrității. Sectoarele de drumuri publice din județ au carosabilul curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 7 utilaje și au împrăștiat 24 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a acționat cu 11 utilaje și s-au răspândit 27 de tone de material antiderapant.

Cât despre vreme, 1 ianuarie ne-a întâmpinat, în Maramureș, cu un cer acoperit. Vizibilitatea este redusă din pricina ceții, sub 100 de metri, pe DN 18 la Vișeu de Sus și pe DN 17 C Dealul Ștefăniței. Plouă slab în unele zone din județ.

Stratul de zăpadă măsura, dimineață, până la 30 cm la stația meteo Iezer, 13 cm în Pasul Gutâi, 8 cm în Poiana Borșa, 7 cm în Baia Borșa, 6 cm la Cavnic.

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, îndeosebi ziua. Cerul va fi temporar noros. În cursul zilei și în prima parte a nopții pe arii relativ extinse va ploua. În zona montană mai înaltă vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 8 grade, iar cele minime, în scădere față de noaptea precedentă, între -1 și 1 grad. Izolat se va semnala ceață.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău

 

DESCOPERĂ ȘI:
O călătorie prin iernile Maramureșului | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.