Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Zăpada frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește pe DN17C și în Pasul Prislop. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 23 utilaje și au răspândit 196 tone de material antiderapant pe DN 1C, centura de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B. SC Drumuri Poduri Maramureș a acționat cu 15 utilaje și a răspândit 188 tone material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed.

Cerul este parțial acoperit. Fulguiește la Sighet, Petrova, Vișeu de Sus și pe Pietriș.
Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180. Vântul suflă în rafale cu viteze de 20-30km/h pe DN17C.

Stratul de zăpadă măsoară 15 cm în Baia Borșa, 14 cm la Moisei, 13 cm pe Valea Vaserului, 12 cm la Cavnic și la Băiuț, 8 cm la Bistra, Leordina și Groșii Țibleșului, 7 cm în Poiana Borșa, Pasul Gutâi și la Firiza, 6 cm pe Valea Vișeului, până la 4 cm la Vf. Iezer, 3 cm la Ocna Șugatag, 1 cm la Târgu Lăpuș.

În județul nostru azi vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cădea precipitații mixte la început, apoi sub formă de ploaie. Izolat vor fi condiții de polei în prima parte a zilei. La munte vor cădea precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări temporare, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 5 grade, iar cele minime între 1 și 4 grade. În zona montană a județului, de la aceasta oră, vântul se va intensifica, iar rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar pe crestele înalte 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada, fapt ce va determina scăderea vizibilității.

Sursă informații: Instituția Prefectului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.