Cerul a fost variabil în primele ore ale zilei, apoi a devenit mai mult noros. Izolat, ziua a plouat slab, iar în zona montană înaltă, în cursul nopții, a nins. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din județ este curat și umed. Sunt tronsoane pe drumul E58, spre Seini, unde se semnalează ceață.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 11 utilaje și au împrăștiat 46 tone de material antiderapant pe DN1C, E58, DN18 si DN18B. Sunt tronsoane de drum județean care au carosabilul parțial uscat. SC Drumuri și Poduri Maramureș a acționat cu 10 utilaje și a răspândit 118 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit, vizibilitatea în trafic este bună, vântul suflă liniștit, dar prezintă intensificări în zona montană înaltă, pe creste.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Gheata este prezentă la malurile râurilor Cavnic, Lăpuș, Bârsău, Mara, Iza, Ruscova, Vaser, Vișeu și Tisa. Se mențin podurile de gheață cu ochiuri pe cursul râurilor Iza, Botiza, Lăpuș și Suciu. Sunt poduri de gheață pe râurile Mara și Iza (apa curge pe sub podurile de gheață). Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară până la 4 cm la Vf. Iezer, 3 cm în Baia Borșa, 1 cm pe Valea Vișeului și în Poiana Borșa.

În județul nostru vremea va fi astăzi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, începând cu orele amiezii, vor cădea precipitații sub formă de ploaie, care spre sfârșitul intervalului se pot transforma în lapoviță și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare, iar pe creste va fi tare cu viteze la rafală ce vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 6 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade.

Sursă informații: Instituția Prefectului – Județul Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.