Cerul este acoperit, ninge în Maramureș. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175.

Stratul de zăpadă măsoară până la 42 de cm la stația meteo Iezer, 11 cm la Sighetu Marmației, 9 cm în Baia Mare, 7 cm la Târgu Lăpuș, 2 cm la Ocna Șugatag.

Sectoarele de drumuri publice au depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată care măsoară între 1-2 cm. Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu 28 autoutilaje și au împrăștiat 286 t material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B. Se intervine în continuare pe sectoarele de drumuri naționale și județene cu utilaje și material antiderapant.

CJSU recomandă conducătorilor auto să aibă o conduită preventivă, să își adapteze permanent viteza la condițiile din trafic și la cele meteorologice, să aibă echipate vehiculele cu anvelope de iarnă, să nu bruscheze comenzile vehiculelor, să evite manevrele riscante și depășirile în zonele cu vizibilitate redusă, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei.

Vremea va fi în general închisă astăzi în județ. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări îndeosebi în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, iar cele minime între -7 și -4 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.