Cerul este acoperit, ninge pe majoritatea sectoarelor de drumuri în județ. Se semnalează ceață pe DN18 în Pasul Prislop, unde vizibilitatea este redusă sub 150 de metri.

Stratul de zăpadă măsoară până la 39 cm la stația meteo Iezer și 1 cm în Baia Mare. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe DN18 în Pasul Prislop (între km 140 și km 180) și pe Dealul Hera.

Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu 14 utilaje și au răspândit 87 tone de material antiderapant pe: DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B.

CJSU recomandă conducătorilor ”să își adapteze viteza la condițiile din trafic și la cele meteorologice, să aibă echipate vehiculele cu anvelope de iarnă, să nu bruscheze comenzile vehiculelor, să evite manevrele riscante și depășirile în zonele cu vizibilitate redusă, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei pe tronsoane de drum cu partea carosabilă umedă sau zăpadă”.

Rămân închise pe perioada de iarnă în județ următoarele sectoare de drumuri: DJ183 Runcu – Mara; DJ183A, Izvoare – Pasul Gutâi; DJ171E, Stoiceni – Costeni; DJ108E, Chelința – limită județ Sălaj; DJ182B, Băița de Sub Codru – limită județ Satu Mare, DJ183C, intersecție Șuior – Cavnic; DJ185, Valea Muntelui – Petrova, DJ109F, Rotunda – Strâmbu Băiuț; DJ186D, Botiza – Poienile Izei; DJ109U, Băiuț – Botiza.

Vremea va fi în general închisă și apropiată de normalul termic al perioadei astăzi în județ. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse ziua și în a doua parte a nopții va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat, la munte, cantitățile de precipitații pot depăși 10 l/mp.

Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări îndeosebi la munte, iar în zona montană înaltă va viscoli ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime, în scădere față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -6 și -3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.