Cerul este acoperit, ninge în Pasul Gutâi și în Pasul Prislop. Cad precipitații sub formă de lapoviță pe Dealul Hera. Vântul prezintă intensificări trecătoare pe creste.

Vizibilitatea în trafic este bună. Stratul de zăpadă măsoară până la 90 cm la stația meteo Iezer.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed, cu excepția DN18 în Pasul Gutâi, între km 20 și km 30, respectiv în Pasul Prislop, între km 158 și km 180, unde se găsește depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu șapte utilaje și au răspândit 74 tone de material antiderapant pe DN18 și DN18B.

Vremea va fi rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, iar cele minime între -2 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros. Local vor cădea precipitații mixte ziua și predominant sub formă de ninsoare în cursul nopții. La munte, pe arii extinse, va ninge. Se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în zona de munte. Izolat, la munte, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale ziua cu viteze la rafală în general de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă de 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.