Cerul este parțial acoperit, vântul prezintă intensificări temporare în zona de munte. Vizibilitatea în trafic este bună.

Stratul de zăpadă măsoară până la 60 cm la stația meteo Iezer, 25 cm la Cavnic, 11 cm în Pasul Gutâi, 10 cm la Băiuț, 8 cm în Baia Mare, 7 cm la Sighetu Marmației, 4 cm la Târgu Lăpuș, 3 cm la Ocna Șugatag.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Ruscova, Iza și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râul Mara. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori – Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și uscat, respectiv curat și parțial umed în zona de munte. Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu 10 utilaje și au răspândit 42 tone material antiderapant pe DN 1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 17C și DN 18B.

Vremea se va încălzi astăzi în Maramureș. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -2 și 1 grad. Cerul va fi temporar noros. În cursul nopții, pe arii extinse, vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, viscolind ninsoarea. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.