Cerul este parțial acoperit, ninge slab în Pasul Gutâi. Vântul suflă slab, la moderat, vizibilitatea în trafic este bună.

Stratul de zăpadă măsoară până la 60 cm la stația meteo Iezer, 5 cm la Sighetu Marmației, 3 cm la Târgu Lăpuș, 1 cm în Baia Mare, 26 cm la Cavnic, 10 cm în Poiana Borșa, 9 cm în Pasul Gutâi.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Gheața este prezentă la malul râurilor Tisa, Vișeu, Ruscova, Vaser, Iza, Cisla, Botiza, Cavnic și Suciu. Curg sloiuri de gheață pe râurile Mara și Iza. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Carosabilul sectorelor de drumuri publice este curat și umed în zona de munte, respectiv curat și uscat în rest. Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu șase utilaje și au răspândit 46 tone de material antiderapant pe DN18 și DN17C.

Vremea se va încălzi azi în Maramureș. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 si 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 si -1 grad.

Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, începând din cursul serii, va ninge și – îndeosebi în zona de munte – se va depune strat nou de zăpadă. Izolat cantitățile de apă pot depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări la munte, viscolind ninsoarea.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.