Cerul este parțial acoperit, ninge în Pasul Prislop. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste. Izolat, în zonele joase, se semnalează ceață, iar vizibilitatea este redusă sub 150 de metri.

Stratul de zăpadă măsoară până la 61 cm la stația meteo Iezer, 35 cm la Cavnic, 15 cm în Pasul Gutâi, Pasul Prislop și Baia Borșa, 8 cm la Sighetu Marmației, 4 cm la Ocna Șugatag, 2 cm în Baia Mare, 1 cm la Târgu Lăpuș.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed, cu excepția DN18, în Pasul Prislop, între km 140 și km 180, unde pe partea carosabilă se găsește un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu nouă utilaje și au răspândit 40 tone de material antiderapant pe DN18 și DN19.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost în scădere. Temperaturile negative au favorizat formarea de gheață la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Botiza și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râul Suciu. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori – Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Vremea va fi astăzi rece în Maramureș, geroasă izolat dimineața și pe arii relativ extinse noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 0 grade, iar cele minime între -13 și -9 grade.

Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul zilei, când trecator va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări izolate în cursul zilei, cu rafale în jur de 45-50 km/h, iar pe creste de peste 60-65 km/h, unde va viscoli ninsoarea.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.