Cerul este acoperit, fulguiește în Maramureș. În Pasul Gutâi, Pasul Prislop și zona Târgu Lăpuș ninge. Vizibilitatea este redusă de ceață în zonele joase, sub 150 de metri.

CJSU recomandă conducătorilor auto să aibă o conduită preventivă, să își adapteze viteza la condițiile din trafic, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei, să evite depășirile pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă.

Stratul de zăpadă măsoară până la 55 cm la stația meteo Iezer, 17 cm la Târgu Lăpuș, 16 cm în Baia Mare, 8 cm la Sighetu Marmației, 3 cm la Ocna Șugatag.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat, cu excepția DN18, în Pasul Prislop, între km 140 și km 180, unde se găsește un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm.

Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu 13 utilaje și au răspândit 62 tone material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN17C, DN18B.

Vremea se va încălzi astăzi în județ față de zilele precedente, dar va fi rece, local geroasă la începutul intervalului. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp.

Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare la munte, în general, cu viteze de 60-70 km/h, iar pe crestele înalte rafelele vor depăși temporar 80-90 km/h, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -2 grade, iar cele minime între -6 și -3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.