Cerul este acoperit, ninge slab în Maramureș. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste, unde spulberă zăpada.

Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață sub 150 de metri pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 180.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180, DN 18 la Vișeu de Sus, între km 110 și km 140, respectiv pe DN 17C, între km 65 și km 180.

Angajații secției de Drumuri Naționale au intervenit cu 20 de utilaje și au răspândit 172 tone de material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C și DN18B. De asemenea, au fost utilizate 1,3 tone de clorură de calciu.

CJSU recomandă conducătorilor auto să aibă o conduită preventivă în trafic, să își adapteze viteza la condițiile de drum și la cele meteorologice, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei, să evite bruscarea comenzilor vehiculelor, să evite depășirile și alte manevre în zonele cu vizibilitate redusă și carosabil acoperit cu zăpadă. Legislația rutieră prevede obligativitatea echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă la deplasarea pe drumuri publice care au carosabilul acoperit cu polei, gheață sau zăpadă.

Vremea va fi astăzi rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros. Local, îndeosebi în cursul zilei, va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări ziua în zona montană înaltă unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -2 grade, iar cele minime intre -14 și -10 grade.

Sursa: Instituția Prefectului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.