În ultimele 24 de ore, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de peste 25.000 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 15.400 pe sensul de intrare şi 9.600 pe cel de ieşire din ţară, şi peste 11.000 de mijloace de transport. La frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control 14.100 de persoane, din care 10.100 pe sensul de intrare.
Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.
După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online, care poate fi accesată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.