Iarna își intră tiptil în drepturi, așa că vremea s-a răcit față de zilele precedente. În ultimele 24 de ore, în zonele de șes și de deal au căzut precipitații mixte, iar la munte a nins. Stratul de zăpadă este prezent în zona montană înaltă – are 16 cm la Vf. Iezer. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Cavnic, Târgu Lăpuș și Borșa -2 grade Celsius. Cât despre traficul rutier din județ, acesta se desfășoară în condiții de iarnă. Zăpadă frământată de până la 2 cm e pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 180. Tot acolo, vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, între km 160 și km 180. În Pasul Prislop s-au împrăștiat azi 16 tone de sare. Celelalte sectoare de drumuri publice din județ au carosabilul curat și umed în zonele de deal și de munte, parțial uscat și uscat la șes.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit ziua și noaptea trecută cu 16 utilaje și au împrăștiat 109 tone de sare. Nu au fost semnalate probleme în trafic din cauza condițiilor meteorologice. Șoferii se pot informa cu privire la starea părții carosabile la numerele de telefon 0262 211789 – Dispeceratul Secției Drumuri Naționale și 0262 214101 – Dispecerat Drumuri Județene.

Vremea se menține și astăzi rece în județ, cu valori apropiate de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult acoperit. Local vor cădea precipitații mixte. La munte va ninge. La prânz ningea la Vișeu de Sus și la Borșa. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 1 și 2 grade, iar cele minime între -3 grade și 0 grade. Izolat se va semnala ceață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.