Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a încheiat un protocol de cooperare cu Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea sprijinirii cetăţenilor non-UE cu şedere legală în România, cărora le-au încetat contractele individuale de muncă şi doresc să se reangajeze în România.

”Documentul stabileşte un set unitar de reguli şi cerinţe organizatorice pentru gestionarea eficientă a situaţiei acestor persoane şi creează posibilitatea agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă de a le contacta pentru a le oferi servicii specializate în vederea încadrării în muncă.

IGI, prin structurile teritoriale, va transmite agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene situaţia nominală a străinilor care se află pe teritoriul României, cu şedere legală, al căror contract individual de muncă a încetat şi pentru care IGI a primit informări de la angajatori.

În baza acestor informaţii, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va identifica cetăţenii străini înregistraţi în evidenţele proprii, iar persoanele neînregistrate vor fi contactate de agenţiile judeţene pentru a beneficia de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, necesare reintegrării lor în piaţa muncii”, arată reprezentanții ANOFM.

În baza protocolului încheiat între cele două instituţii, ANOFM va transmite structurilor teritoriale pentru imigrări situaţia străinilor care s-au înregistrat în evidenţele agenţiilor teritoriale ca şomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă, precum şi rezultatul serviciilor oferite.

Sursa: ANOFM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.