În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.400 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 12.100 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 8.400 de persoane.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control circa 11.300 de persoane şi 6.700 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 4.300 de persoane.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Public[ pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa politiadefrontiera.ro.

Sursa: Poliția de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.