În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut în jur de 19.900 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 15.600 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.700 de persoane.

În această perioadă, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 11.500 de persoane şi 9.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost cam 7.100 de persoane.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online, care poate fi accesată la adresa politiadefrontiera.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.