Viena. 20-21 septembrie. Adică o perioadă în care Muzeul de Științe Astronomice din Baia Mare (sau Planetariul, cum mai este cunoscut) participă la o nouă întâlnire în cadrul proiectului Erasmus+DARK. Evenimentul este găzduit de Planetariul din Viena, iar proiectul se desfășoară în parteneriat cu instituții similare din capitala Austriei, din Brno (Cehia), Hamburg (Germania), Hurbanovo (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Zielona-Gora (Polonia).

Participarea Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare la acest proiect este foarte importantă, fiind o continuare a relațiilor internaționale dezvoltate de planetariul băimărean în urma derulării cu succes a proiectului UNITRIP, cu o strategie similară ce a vizat realizarea unui produs care să prezinte impactul tehnologiilor spațiale în viața cotidiană – spectacolul digital full-dome SATELIX.

Acest spectacol astral este disponibil în limba română deocamdată doar în Baia Mare, în cadrul programului oferit de Muzeul de Științe Astronomice, și reprezintă participarea în premieră a unui planetariu din România la realizarea unui astfel de produs. În viitorul apropiat, acest spectacol digital full-dome va fi difuzat de către toate planetariile din țară.

Sursă informații și foto: Facebook / Consiliul Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.