Din această seară, de la ora 22:00, și până în 26 decembrie, la ora 10:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei. Pentru intervalul 24 decembrie, de la ora 02:00, și până în 24 decembrie, la ora 14:00, e cod galben. Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă.

Din această seară, de la ora 22:00, și până în 26 decembrie, la ora 10:00, Administrația Națională de Meteorologie anunță precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ. Cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei. În Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie. Îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei.
Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În intervalul 24 decembrie, de la ora 02:00, și până în 24 decembrie, la ora 14:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben. Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă.

Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Sursă informații și hartă: Administrația Națională de Meteorologie. Foto (c) eZiarultău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.