30 de copii din Brovari, de lângă Kiev, s-au bucurat de o tabără de vară în Maramureș, organizată de Consiliul Județean, în colaborare cu Inspectoratul Școlar. Tabăra a cuprins activități distractive, copiii din Ucraina petrecând o zi de recreere în stațiunea Izvoare cu multe jocuri în aer liber. De asemenea, ei au vizitat mănăstirea Rohița, unde au gustat din bucatele preparate de călugărițe, care i-au primit cu brațele deschise și le-au transmis din meșteșugul picturii pe pânză.

Un alt obiectiv din programul taberei a fost locul de joacă HOPA, unde animatorii i-au antrenat pe copii în diverse activități distractive, printre care pictură pe față ori realizarea de figurine din baloane.

Tabăra a avut și o componentă educativă, copiii vizitând Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, unde au vizionat o prezentare în cupola planetariului și un film despre spațiu în limba ucraineană. De asemenea, au vizitat Bastionul Măcelarilor unde au avut ocazia să vadă expoziția de arme medievale și să participe la un atelier creativ, realizând obiecte decorative.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Asociația Mansio din Firiza, susținută de Fundația Regală Margareta a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.