Programul educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene, la începutul anului 2017.

Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Ediția I a Programului EPAS s-a derulat în România sub coordonarea Biroului de Informare al Parlamentului European (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul asociației APDD ”Agenda 21”, informează Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației a primit, din partea BIPE, invitația de a participa la această competiție în 2018, iar după activități specifice derulate pe parcursul anului școlar, în urma monitorizării i-a fost acordat acest titlu. În cadrul programului ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”, 15 elevi sunt ambasadori juniori, coordonați fiind de cinci cadre didactice – ambasadori seniori. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani.

În România, 75 de școli dețin acest titlu.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Sursă foto: Parlamentul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.