Două premii speciale a câștigat Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic în cadrul Festivalul Online Media Innovators, derulat sub umbrela proiectului Media Innovators.

Proiectul ”Media Innovators” are ca scop susținerea tinerilor în dezvoltarea de competențe necesare de Media Literacy printr-o serie de experiențe de învățare dinamice și interactive. Folosind metoda Design Thinking și învățarea practică, tinerii (+14 ani) au construit un curriculum de Media Literacy online, care va fi distribuit pe scară largă. Scopul final este de a ajuta la conștientizarea cât mai multor tineri în a face diferența dintre fapte și opinii și consecințele dezinformării.

Recent a avut loc Festivalul Online Media Innovators. Pentru a sărbători succesul elevilor ce au participat la proiect și pentru a împărtăși din experiența lor. În cadrul festivalui organizatorii au oferit și premii speciale. Două dintre acestea au fost câștigate de Colegiul Economic ”Pintea Vitezul” din Cavnic. Este vorba despre premiul special pentru informare corectă și diligentă, respectiv pentru siguranță în mediul online.

De altfel în luna iulie, reprezentanți ai Colegiului Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic au luat parte la Media Innovators Camp. În Lepșa (Vrancea). Echipa a fost formată din elevele Yasmin Cristea, Andreea Crișan, Nicoleta Duban, Roxana Duban, Maria Făt, Antonia Lingurar și Anna Vinț. Coordonate de profesoarele dr. Crinela Borcut și Beatrix Petric.

Proiectul ”Media Innovators” este derulat de Asociația AllGrow. Și finanțat prin programul ”Efectiv Civic”, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian – American Foundation și cu sprijinul Centrul pentru Jurnalism Independent. ​Proiectul ”Media Innovators” s-a desfășurat în perioada aprilie – septembrie 2023.

Sursă informații și foto: AllGrow

CITEȘTE ȘI:
Elevi și dascăli de la Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic, la Media Innovators Camp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.