Un cod galben este valabil de azi, de la 15.00, până mâine la 6.00. Al doilea cod, tot galben, intră în vigoare mâine la 6.00 și este valabil până la 23.00. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului de azi de la ora 15.00 până mâine la 6.00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Olteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și, pe arii restrânse, 35-50 l/mp, îndeosebi în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali.

Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 km/h, și – în special în zona montană înaltă – peste 70-80 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

De asemenea, un alt cod galben intră în vigoare mâine, valabil fiind de la 6.00 la 23.00. Fenomente vizate: intensificări susținute ale vântului, cantități de apă însemnate.

Pe parcursul zilei de mâine vântul va prezenta intensificări susținute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50-60 km/h, iar local, îndeosebi în Transilvania, Oltenia și Muntenia, de 70-80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80-100 km/h.

În Munții Apuseni, în zona Carpaților Orientali și în nordul și nord-vestul teritoriului (județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița, Mureș, Suceava, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita și Neamț) va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Notă: La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.