Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt, ninsori și polei până în 12 februarie, plus un cod galben de răcire accentuată până în 15 februarie. Și un cod portocaliu…

Până în 12 februarie, ora 18.00, este cod galben cauzat de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de azi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Până în 15 februarie, la ora 10.00, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de răcire accentuată în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Codul portocaliu de intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă intră în vigoare de azi (18.00) până mâine (ora 18.00). În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110-130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.