Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de azi, de la ora 16.00, până mâine la ora 14.00. Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, ninsori în zona înaltă de munte. După care intră pe rol un alt cod galben.

În Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1.700 m în Carpații Occidentali și la peste 1.200 m în nordul Carpaților Orientali va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

În vest și la munte, temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte.

De mâine de la ora 14.00 și până în 17 martie, ora 20.00, intră în vigoare un nou cod galben. În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1.500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în Transilvania și Moldova, dar la intensități mai reduse.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.