O atenționare meteo de răcire a vremii, precipitații mixte și intensificări ale vântului a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie de azi de la ora 14.00. Plus un cod galben, de la 16.00.

De azi, de la ora 14.00, și până mâine, la ora 16.00, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar mâine și în celelalte regiuni. Vor fi precipitații azi în nordul, vestul și centrul țării, iar mâine mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60-90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h și, trecător, 70 km/h.


Tot azi, de la 16.00, până mâine la aceeași oră, este emis cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol. În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15-20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la peste 1.700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.