Trei proiecte au derulat prin platforma eTwinning elevii și profesorii Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie. Toate au primit Certificatul Național de Calitate după finalizarea procesului de evaluare care a avut loc în luna octombrie 2021.

“A Clean Environment, a Healthy Life!”

Proiectul ”A Clean Environment, a Healthy Life!” a fost derulat cu implicarea profesorilor și elevilor din 17 țări. A vizat realizarea unor activități cu caracter transdisciplinar, care să conducă la formarea unor deprinderi pozitive și a unei atitudini corecte față de mediul înconjurător. Din partea liceului maramureșean, au participat elevi din clasele a VI-a A și a VI-a B. Coordonator, profesor documentarist Adina Udrescu.

Au fost desfășurate activităţi cu ocazia Zilei Apei (22 martie), Zilei Pământului (22 aprilie) și a Zilei Mediului (5 iunie). ”Le-au oferit elevilor posibilitatea de a lucra în echipă, de a colabora cu parteneri din alte țări, de a-şi căuta singuri informaţiile, de a-şi îmbunătăţi comunicarea în limba engleză şi de a dezvolta competențe digitale”, spun reprezentanții Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie.

“If You Can Dream It, You Can Do It”

Proiectul ”If You Can Dream It, You Can Do It” a implicat elevii clasei a VII-a A. A fost coordonat de profesor Iolanda Sztrelenczuk.

”Partenerii internaționali, profesori și elevi din școli din Turcia și Spania, au discutat despre modalitățile personale și acțiunile locale cu privire la reciclare și protejarea mediului înconjurător. Au analizat aspecte importante cu privire la colectarea selectivă și conceptul de economie circulară. Elevii au participat la întâlniri online, și-au prezentat punctele de vedere și soluțiile propuse în limba engleză”, menționează sursa citată. Profesoarele Mihaela Smiedt și Marcela Vava au îndrumat elevii în realizarea materialelor încărcate în platforma eTwinning.

”Game-Based Learning for Development of Problem-Solving Skills”

Al treilea proiect certificat, ”Game-Based Learning for Development of Problem-Solving Skills”, a fost coordonat de profesoarele Iolanda Sztrelenczuk și Ancuța Tirean. A fost dedicat elevilor de liceu. Componenta eTwinning a acestui proiect Erasmus+, derulat în parteneriat cu școli și organizații din Polonia, Slovenia, Portugalia, Bulgaria și Turcia, a oferit tinerilor posibilitatea de a discuta despre eficiența jocurilor tradiționale și a jocurilor online în ceea ce privește dezvoltarea gândirii critice și a abilității de rezolvare de probleme.

”Tinerii au creat conținut folosind Web2Tools. Au utilizat o multitudine de aplicații educaționale. Au prezentat diversele jocuri preferate de ei și au participat la o dezbatere internațională online în limba engleză. Proiectul a fost foarte apreciat de tineri. Rezultatele au fost recunoscute și prin atribuirea Certificatul Național de Calitate din Turcia”, informează cei de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie. Astfel, acest proiect este înscris automat pentru obținerea Certificatul european de calitate.

Toți elevii au primit certificatele eTwinning în cadrul evenimentelor organizate de către Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie cu ocazia Erasmus Days 2021.

Mai multe despre Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, aflați aici.

Sursă informații și foto: Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie

CITEȘTE ȘI:
Despre rezolvarea problemelor prin joc, într-o întâlnire internațională la Liceul Auto Baia Sprie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.