Apetitul românilor pentru destinaţiile externe este mare, în ciuda temperaturilor ridicate din această vară, arată Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Aşa cum o indică un studiu recent, efectuat pe baza datelor BNR, potrivit căruia suma totală cheltuită de români pe vacanţe în străinătate ar putea ajunge la 6 miliarde de euro până la final de an, tendința românilor de a călători este pe o curbă ascendentă, mai ales că în acest an nicio destinaţie importantă nu mai impune restricţii.

Presa naţională şi internaţională a relatat, luna aceasta, despre incendiile de pădure din state mediteraneene, populare în rândul românilor, precum Grecia, Croaţia, Spania sau Franţa. Astfel de incendii nu reprezintă o noutate, dat fiind că vara sunt înregistrate temperaturi foarte ridicate în aceste ţări.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) şi mai multe agenţii membre au luat legătura cu turiştii, dar şi cu partenerii din aceste ţări (hotelieri, agenţi de turism), care au transmis un mesaj liniştitor privind destinaţiile turistice către care se îndreaptă românii. Este o realitate că incendiile au provocat daune economice foarte mari, dar în marea majoritate a cazurilor nu au afectat zonele turistice aflate în preferinţele românilor. Mulţi operatori locali dar şi autorităţi din aceste ţări au transmis că, dimpotrivă, turiştii sunt aşteptaţi, astfel contribuind şi la sprijinirea destinaţiilor.

Potrivit ANAT, în prezent nu există renunţări din partea turiştilor pentru ţările afectate de incendii. Oricum, agenţiile de turism îşi informează permanent clienţii în legătură cu siguranţa destinaţiei alese, de cele mai multe ori având la faţa locului, pe lângă parteneri, şi reprezentanţi direcţi.

La ora actuală, principalele destinaţii externe mediteraneene ale românilor sunt Grecia, Turcia, Egipt, Italia, Spania, Croaţia, Muntenegru, Franţa, Malta, Tunisia şi Cipru.

Sursă informații și foto: Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism

CITEȘTE ȘI: Record de participanți la Tabăra de Vară Alpină din Borșa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.