O întâlnire cu jandarmii montani au avut, duminică, copiii aflați în tabăra organizată de Asociația Cercetașii Munților din Baia Mare în zona montană a localității Groșii Țibleșului.

Jandarmii le-au făcut elevilor recomandări privind siguranța în drumeții, orientarea în teren și modul în care să acționeze atunci când întâlnesc un animal sălbatic.

Un subiect important abordat a fost și cel referitor la solicitarea ajutorului autorităților în cazul în care copiii se rătăcesc sau se află în pericol. Le-au fost prezentate măsurile de siguranță personală și modalitățile de reacție, precum și aspecte referitoare la prevenirea și combaterea traficului și a consumului de substanțe interzise.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş se află în derulare campania educativ-preventivă „Vacanţă în siguranță”, campanie care se va desfăşura pe timpul vacanţei de vară. Obiectivul general al acesteia este acela de a aduce în atenţia elevilor activităţile şi atribuţiile jandarmilor, precum şi conştientizarea riscurilor şi a vulnerabilităţilor, precum și a repercusiunilor în urma unui comportament neadecvat, atât în incinta unităţilor de învăţământ, cât şi în cadrul societăţii civile.

Sursă informații și foto: Jandarmeria Maramureș

CITEȘTE ȘI: Activități de vacanță gratuite pentru copiii din Șișești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.