Centrul de Recuperare Esperando împlinește azi, 15 octombrie, 19 ani. Prilej cu care organizează un concurs și oferă premii.

Deoarece în urmă cu 19 ani nu existau servicii de recuperare neuromotorie decât la spital, în 15 octombrie 2001 a fost inaugurat primul centru privat de reabilitare neuropsihică din Maramureș, realizat fiind de părinții care au copii cu dizabilități, își amintesc cei de la Esperando. ”Un centru care, de-a lungul timpului, și-a deschis porțile pentru sute de persoane cu afecțiuni fizice, oferindu-le șansa de a urma programe de terapie zilnice, continue, în comunitatea lor, acasă, acest lucru fiind de fapt succesul în recuperare”, spun cei de la Esperando.

La ceas aniversar privirile se îndreaptă inevitabil spre trecut: ”Au fost 19 ani frumoși datorită progreselor pe care mulți beneficiari le-au realizat, dar uneori a fost și greu, din cauza modului în care a trebuit să gestionăm lucrurile pentru a găsi surse de finanțare. Însă mereu am reușit să mergem mai departe. Privind în urmă, suntem fericiți de rezultatele obținute”. Nu sunt ocolite, însă, nici planurile de viitor: ”Ne dorim să schimbăm și mai multe vieți în bine, prin oferirea de terapii integrate, complexe, și educație”.

Și dacă tradiția spune că sărbătoritul primește cadouri, de data aceasta, cei de la Centrul de Recuperare Esperando s-au gândit să fie un pic altfel. Pe contul de Facebook al asociației de azi și până în 18 octombrie este organizat un concurs, fiind puse la bătaie trei premii (trei obiecte de decor), care vor răsplăti cele mai frumoase mesaje. Se va alege un mesaj vizual, unul motivațional și cea mai bună idee de implicare și voluntariat. În 20 octombrie vor fi anunțați câștigătorii.

Sursă informații și foto: Centrul de Recuperare Esperando

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.