UNICEF lansează şi în acest an o invitaţie cadrelor didactice şi elevilor din România de a participa la ”Cea mai mare lecţie din lume”, un proiect care promovează utilizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în procesul de învăţare, astfel încât copiii să poată contribui la un viitor mai bun pentru toţi.

Planul de lecţie pe care UNICEF îl propune elevilor şi profesorilor se referă la schimbările climatice şi poluare, în special poluarea apei. Profesorii se pot înscrie accesând linkul de aici pentru a descărca materialele didactice. După desfăşurarea lecţiei, dascălii pot reveni pe platforma qie.ro pentru a descărca un certificat de participare în format electronic. Durata lecţiei este de aproximativ 60 de minute şi este destinată copiilor cu vârsta între 8 şi 14 ani, putând fi folosită atât în şcoli, cât şi în spaţii extraşcolare.

„Pentru copii, este o ocazie excelentă de a învăţa despre obiectivele de dezvoltare durabilă şi drepturile copiilor, aşa cum sunt ele stipulate în Convenţia cu privire la drepturile copilului, a cărei adoptare o sărbătorim pe 20 noiembrie. Tematica lecţie este de mare interes pentru tineri, care au dreptul de a trăi şi dezvolta într-un mediu curat şi sigur”, a declarat Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România.

Sursă informații: UNICEF. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Locuri de muncă în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.