Ce și cum e cu proiectul REDUCES

Cu toate restricțiile cauzate de pandemia Covid-19, pe 3 iunie echipa proiectului REDUCES, implementat de Județul Maramureș, a organizat a treia reuniune a factorilor interesați din regiune. Într-un mod adaptat situației actuale, prima parte s-a desfășurat sub forma unei ședințe restrânse cu reprezentanții sectorului de afaceri interesați de așa-numita economie circulară, iar în a doua parte s-a organizat o întâlnire online cu consultantul ce va sprijini dezvoltarea documentației privind status quo-ul și planul de acțiune din cadrul proiectului.

”Echipa de proiect s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Kema tronic din Baia Mare care a acceptat cu interes propunerea de a deveni un factor interesat și activ în cadrul proiectului Reduces. Compania este foarte activă în domeniul stațiilor de epurare a apelor uzate din anul 2006, însă majoritatea angajaților săi lucrează în acest domeniu de mai bine de 30 de ani. Clienții cheie ai firmei sunt companiile de apă din mai multe județe, proprietarii instalațiilor publice de epurare a apelor uzate și companiile de proiectare tehnică din România” – explică Gheorghe Paul Szaniszlo, expert comunicare în cadrul proiectului REDUCES.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, în sistem videoconferință (foto), consultantul – Camera de Comerț și Industrie Bistrița – și reprezentanții echipei de proiect au discutat despre toate subiectele legate de proiectul „REDUCES – Regândirea dezvoltării durabile în regiunile europene folosind modele de afaceri ale economiei circulare”.

”Proiectul REDUCES este implementat de Consiliul Județean în parteneriat internațional, în perioada 2019-2023, cu finanțare prin Programul Interreg Europe, cu scopul de a sprijini îmbunătățirea politicilor de dezvoltare regională prin promovarea modelelor de afaceri din domeniul economiei circulare durabile, în șase regiuni europene. REDUCES îmbunătățește colaborarea și schimbul de cunoștințe între regiuni, în domeniul economiei circulare, punând accent pe teme precum: prelungirea duratei de viață a produselor, reînnoire/regenerare, produsul ca serviciu, eficiența resurselor și reciclare, platforme de partajare” – a mai arătat Gheorghe Paul Szaniszlo.

Mai multe informații  despre acest proiect se pot găsi accesând link-ul: www.interregeurope.eu/REDUCES și pe Facebook.com/REDUCESproject.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.