Casa Județeană de Pensii Maramureş anunţă că, în luna iulie, beneficiarii ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei vor primi o singură dată un ajutor financiar în valoare de 700 de lei, reglementat prin OUG nr. 74/2022.

Sunt avute în vedere următoarele categorii de venituri:
– pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022;
– venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin Casa Judeţeană de Pensii Maramureş;
– venituri din indemnizația socială pentru pensionari;
– venituri din salarii și asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

”În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte”, precizează reprezentanții Casei Județene de Pensii Maramureș.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptățite care au domiciliul în România, nu și celor care au locul de ședere/reședința obișnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin Casa Judeţeană de Pensii Maramureş.

Sursă informații: Casa Judeţeană de Pensii Maramureş. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Casa Județeană de Pensii | Documentul de informare cu privire la plata drepturilor poate fi transmis electronic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.