”Elevii urmaşi, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de  25 septembrie 2022, adeverința  din care să rezulte că în anul școlar 2022/2023 urmează o formă de învățământ”, anunță Casa Judeţeană de Pensii Maramureş. În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2022 se reține de la plată.

Studenții urmași, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația după caz să transmită/depună la sediul Casei de Pensii Baia Mare sau Casa Locala Sighetu Marmaţiei, până în 25 septembrie 2022, o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor. În cazul nedepunerii declarației în termen, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

De asemenea, până în 25 octombrie 2022, studenții urmași, în vârstă de până la 26 de ani, trebuie să prezinte Casei de Pensii Baia Mare sau Casei Locale Sighetu Marmaţiei adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2022/2023 urmează o formă de învățământ superior organizată potrivit legii. În situația neprezentării adeverinței  în original în termenul dat, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată.

Sursă informații: Casa Judeţeană de Pensii Maramureş. Foto (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Casa Județeană de Pensii | Documentul de informare cu privire la plata drepturilor poate fi transmis electronic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.