Libris lansează proiectul ”CarteTeca”, împreună cu invitația de a înscrie unitatea de învățământ din care faci parte la concursul care aduce titluri proaspete, lecturi fantastice și cărți educative în biblioteca școlii pe care o reprezinți.

”Ne propunem ca împreună cu Salvați Copiii să aducem șanse infinite sub forma cărților în cât mai multe biblioteci școlare și de aici în cât mai multe mânuțe de cititori”, spun cei de la Libris.

Proiectul se adresează tuturor instituțiilor de învățământ de stat din România. ”Vrem să ajungem în egală măsură la prichindeii din grădinițe care sunt la începutul călătoriei în lumea cărților, la copiii zburdalnici din școli generale, pentru care vrem să deschidem cât mai multe ferestre către lume și la minunații adolescenți din licee, pe care sperăm să-i ajutăm prin intermediul cărților să-și definească propria personalitate și să-și găsească chemarea”, precizează sursa citată.

”Lansăm cea de-a doua ediție a proiectului «CarteTeca» împreună cu invitația de a înscrie unitatea de învățământ din care faci parte la concursul care aduce titluri proaspete, lecturi fantastice și cărți educative în biblioteca școlii pe care o reprezinți”, se arată în prezentarea proiectului.

Dacă ești cadru didactic, membru al personalului auxiliar (didactic și nedidactic) sau reprezentant al Asociației de Părinți și crezi în misiunea ”CarteTeca”, trimite un email pe adresa educatie@libris.ro. Ce trebuie să conțină email-ul descoperi aici. Mesajele sunt binevenite până în 18 decembrie.

Anul acesta Libris, împreună cu Salvați Copiii și cu ajutorul cititorilor Libris, oferă șanse infinite prin cărți în valoare de 150.000 lei. Festivitatea de premiere va avea loc în 23 decembrie.

”Misiunea noastră este aceea ca în 5 ani «CarteTeca» să ajungă în peste 350 de unități de învățământ, cu donații de volume actuale, care să-i atragă pe copii și adolescenți către lectură”, anunță cei de la Libris.

În 2019 a avut loc prima ediție a proiectului ”CarteTeca”, în care au răspuns provocării 62 de instituții de învățământ. Au fost aleși 9 câștigători, care au primit cărți în valoare de 28.000 lei.

Sursă informații și foto: Libris

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.