Patru vehicule Iveco Daily dotate cu echipamente performante, achiziţionate de către Crucea Roşie Română cu sprjinul financiar al Crucii Roşii Franceze, vor ajunge în 14 judeţe, între care și Maramureș, şi vor asigura în comunităţi consultaţii medicale, oferind astfel şansa de a depista la timp afecţiuni care pun în pericol viaţa. Cele patru vehicule vor face parte din convoiul format din şase cabinete medicale mobile din cadrul iniţiativei Caravana de Sănătate, lansată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, pentru a oferi acces gratuit la servicii medicale locuitorilor din zonele izolate, dar şi pentru cei peste 110.000 de cetăţeni ucraineni stabiliţi în ţara noastră.

Prima oprire a Caravanei de Sănătate va fi în data de 12 iunie în judeţul Galaţi. Pe toată durata proiectului, care se va derula până în luna august 2024, echipa Crucii Roşii Române va ajunge în judeţele Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Braşov, Sibiu şi Cluj.

„Accesul egal la servicii medicale este un deziderat pe care Crucea Roşie Română îl promovează activ prin intermediul proiectului Caravana de Sănătate. Ne dorim ca fiecare persoană, indiferent de origine, statut socio-economic sau loc de rezidenţă, să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin acţiunile noastre, dorim să contribuim la reducerea inegalităţilor în domeniul sănătăţii şi la crearea unui viitor sănătos pentru toţi”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Sursă informații și foto: Crucea Roșie Română

CITEȘTE ȘI: Aparatură de ultimă generație pentru Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizică și…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.