Prima ediţie a titlurilor de stat Fidelis din 2023 aduce o noutate: tranşă specială pentru donatorii de sânge.

Astfel, Ministerul Finanţelor se alătură campaniei „România are sânge de rocker” iniţiată de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, prin programul de titluri de stat Fidelis. Perioada de desfăşurare este 27 martie – 10 aprilie.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândă de 7,7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de aceste condiţii ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 30 septembrie 2022.

În afară de tranşa dedicată donatorilor, ediţia Fidelis care debutează pe 27 martie va conţine şi tranşele uzuale, respectiv titluri de stat în lei, cu scadenţe de un an şi trei ani şi dobânzi anuale de 6,70%, respectiv 7,35%, precum şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de un an şi cinci ani şi dobânzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, în titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Sursă informații și foto: Ministerul Finanțelor

CITEȘTE ȘI: Start în programele Rabla clasic și Rabla plus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.