Pentru a veni în sprijinul unităților medicale și al personalului medical din județ, mai mulți oameni de afaceri – membri ai Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) – și-au unit forțele într-o campanie de strângere de fonduri.

172.500 de lei s-au strâns până în acest moment de la mai multe companii maramureșene, fiecare donând sume cuprinse între 2.500 și 50.000 de lei. Pe lângă aceste donații, a fost alocată suma de 50.000 de lei din bugetul Asociației Întreprinzătorilor Maramureș, reușind să se ajungă astfel la un buget total de 222.500 de lei până în prezent.

Unele companii sprijină campania prin lucrări executate cu titlu gratuit sau prin aportul în muncă al angajaților proprii. Astfel, o firmă de construcții se ocupă de construcția parțială a secției ATI a spitalului TBC, o altă firmă, tot din domeniul construcțiilor, s-a angajat să amenajeze laboratorul unde va fi instalat aparatul PCR la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie, iar o companie care realizează elemente de tâmplărie a produs și montat în timp record, în mai puțin de 24 de ore, 30 de geamuri și 20 de uși la noua secție ATI dedicată tratării pacienților cu COVID-19. Alte companii au pus la dispoziția Asociației Întreprinzătorilor Maramureș, pentru toată perioada crizei, aportul în muncă al unor salariați sau chiar direct al administratorilor.

Cu sumele strânse, se vor achiziționa în cel mai scurt timp materiale de protecție pentru personalul medical (măști, mănuși, vizete, halate, combinezoane, dezinfectanți), dar și kituri de testare și un aparat de ventilare mecanică. Doar ventilatorul atât de necesar pentru cazurile grave de infectare cu COVID-19 costă aproximativ 130.000 lei, astfel că suma strânsă până în acest moment este insuficientă.

De aceea, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș face apel la toate firmele maramureșene care pot să contribuie cu orice sumă să facă acest gest pentru a fi achiziționate toate echipamentele necesare pentru spitalele din județ.

Companiile sau persoanele fizice care vor să se alăture acestei cauze pot dona orice sumă în contul bancar nr. RO70BTRLRONCRT0445516002 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Maramureș, beneficiar Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, cod fiscal 39450388.

Pentru publicul larg a fost lansată o campanie de strângere de fonduri, unde oricine poate să doneze 2 euro printr-un simplu SMS cu textul “MM” la numărul 8837. Gândește-te doar la asta: 2 euro, echivalentul a 9 lei, pot face diferența între viață și moarte!

Gabriela COZMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.