Farmer feeding cow with grass. Milk, cattle, breeding flat vector illustration. Livestock and animal farm concept for banner, website design or landing web page

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început campania de informare a fermierilor cu privire la primirea cererilor de plată în anul 2023. Fermierii vor putea depune cererea de plată, în perioada 1 martie – 15 mai fără a se prezenta la Centrele APIA, doar prin accesarea aplicaţiei IPA-online. Se va completa o singură cerere de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii de plată şi să fie valabile la data depunerii acesteia. Fermierii care sunt deja beneficiari APIA îşi vor actualiza la completarea cererii doar datele ce au suferit modificări faţă de anul anterior.

Fermierii pot semna cererile folosind şi semnătura electronică. În această situaţie este necesar să se anunţe (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcţionarul desemnat să gestioneze cererea despre faptul că se doreşte să se semneze electronic. Semnătura electronică aplicată pe cererea de plată trebuie descărcată din aplicaţia IPA-online la data depunerii. Angajamentele şi declaraţiile, parte a cererii de plată, se vor semna, de asemenea, electronic la aceeaşi dată.

Sursă informații și foto: APIA

CITEȘTE ȘI: S-a avizat proiectul privind structura viitorului an școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.