Campania „Detector pentru viață” vizează instalarea, cu titlu gratuit, a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe, inclusiv Maramureș. ”Campania își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase”, se arată în comunicatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
În cadrul acestei campanii, în Maramureș au ajuns ”375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, care vor fi distribuite la nivelul a 15 unități administrativ-teritoriale din județul nostru, cu prioritate la locuințele familiilor identificate ca fiind vulnerabile”, menționează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.
Campania este în plină desfășurare în Maramureș în aceste zile. Câteva sute de gospodării din localitățile Ilba, Tăuții de Sus, Bocicoiu Mare, Bogdan Vodă, Leordina, Poienile de sub Munte și Moisei sunt acum mai sigure datorită instalării echipamentelor de detecție. ”Luând la pas aceste sate, am poposit în casele multor vârstnici, care adesea locuiesc singuri, neavând parte de companie prea multă. S-au bucurat pentru că le-am trecut pragul și le-am mai ținut de urât, iar noi suntem acum mai liniștiți știindu-i în siguranță”, precizează ISU Maramureș.
Acțiunile vor continua până când toate cele 500 de detectoare își vor găsi o locuință.
”Detector pentru viață” este o campanie lansată la nivel național în luna februarie a acestui an, prin parteneriatul dintre E.ON-Delgaz Grid, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Sursă foto: ISU Maramureș
CITEȘTE ȘI:
”Maratonul Resuscitării Junior” are loc la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare