Casa Națională de Pensii Publice informează beneficiarii sistemului public de pensii că operațiunile referitoare la achitarea drepturilor de pensie pentru luna septembrie 2020 au fost încheiate.

Documentele de plată/informare a plății pensiei au fost expediate către Compania Națională Poșta Română și au fost finalizate toate celelalte operațiuni care implică plata pensiilor și a celorlalte drepturi de asigurări sociale în luna septembrie 2020.

Prin Poșta Română, plata se va realiza între 1 și 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu), drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Prin conturi curente sau conturi de card se face în data de 14 septembrie. Documentul de informare (talonul mov) va fi transmis între 1 și 15 ale lunii la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

”Reamintim cu această ocazie că, începând cu 1 septembrie 2020, valoarea punctului de pensie este de 1.442 lei; indemnizația socială pentru pensionari este de 800 lei; indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate gradul I, este de 1.154 lei”, precizează reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice.

Sursă informații: Casa Națională de Pensii Publice. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.