Peste 60 de educatoare din județele Satu Mare, Sălaj și Maramureș au participat în Baia Mare la atelierul regional ”Șotron” pentru formarea cadrelor didactice care vor desfășura în acest an, timp de două săptămâni, activități educative în sistem de voluntariat cu copii care provin din medii dezavantajate și vor începe anul viitor școala.

”Am discutat în jurul unor concepte pedagogice esențiale (exemplificarea, joaca și spiritul ludic, receptivitatea, revenirea și impulsionarea învățării), precum și despre metode alternative de predare a noțiunilor de bază incluse în curriculumul pentru învățământ preșcolar și primar”, se arată pe contul Asociației OvidiuRO.

Vara aceasta, peste 30 de echipe locale din Maramureș organizează activități educative și recreative pentru copii și părinți cu ocazia Atelierelor Șotron 2023, potrivit sursei citate.

Programul Atelierele de Vară „Șotron”, creat și implementat de Maria Gheorghiu în 2001, în Bacău, a ajutat, în ultimele două decenii, sute de profesori și mii de copii din comunități defavorizate să beneficieze de experiențe noi de învățare. OvidiuRO oferă profesorilor, care participă în mod voluntar la aceste ateliere, instrumentele care încurajează colaborarea, autonomia și abilitățile de gândire critică la copii.

Atelierele de Vară „Şotron” sunt un modul educaţional susţinut de OvidiuRO an de an, pe perioada vacanţei de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor şi părinţilor din comunităţi rurale şi urbane defavorizate. În timpul verii, profesorii voluntari susţin activităţi atât cu copiii de grădiniţă, cât și cu cei din învățământul primar, care au nevoie de intervenții remediale.

Atelierul regional din Baia Mare a fost organizat de Maria Gheorghiu, cofondatoarea Asociației OvidiuRO, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Baia Mare.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația OvidiuRO

CITEȘTE ȘI:
Tineri vulnerabili din Baia Mare, ghidați spre cariera potrivită de către voluntari de la companii globale de top

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.