112 candidați din România au obținut media 10 la Bacalaureat. Trei dintre ei sunt din Maramureș.

Au fost publicate rezultatele la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, înainte de contestații. La nivel național, rata cumulată de promovare este de 67,8%, informează Ministerul Educației. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9%, iar pentru promoțiile anterioare 27,6%. Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți.

În Maramureș s-au înscris 3.581 candidați la Bacalaureat și au fost prezenți 3.344. 2 candidați au fost eliminați din examen. Rata de promovare este 65%. La nivelul candidaților din promoția curentă, rata de promovare este 71,7%.

112 candidați au obținut la nivel național media 10. Trei dintre acestea au fost înregistrate în Maramureș, la Colegiile Naționale ”Gheorghe Șincai” și ”Mihai Eminescu” din Baia Mare, respectiv la ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Rezultatele din Maramureș pot fi consultate aici.

ACTUALIZARE

”Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 43 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; 9 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă; 61 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului; 150 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Sursă informații: Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.