La proba la alegere a profilului și a specializării desfășurată astăzi, 28 iunie, în cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2023, în județul Maramureș au participat 3.090 de candidați. 114 au absentat. Nu au fost candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Inspectoratul Școlar Județean.

Conform Ministerului Educației, la nivel național, rata de participare la proba la alegere a profilului și a specializării a înregistrat valoarea de 96,8%. 120.388 de candidați prezenți dintr-un total de 124.277 de candidați înscriși. ”Nu s-au prezentat 3.870 de candidați, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, menționează reprezentanții ministerului.

Probele scrise din această sesiune se încheie mâine, 29 iunie. Cu examenul la Limba și literatura maternă, destinat elevilor de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Afișarea rezultatelor inițiale va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12.00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. Inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Bacalaureat | În Maramureș, un candidat a fost eliminat azi din examen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.