Elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale au susținut astăzi proba de limba și literatura maternă din cadrul examenului național de bacalaureat.

În județul Maramureș rata de participare a fost de 95,18% (79 de candidați prezenți, dintr-un total de 83 de candidați înscriși). Nu s-au înregistrat situații de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

În vederea obținerii mențiunii speciale „secție bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat, 12 candidați, absolvenți ai secțiilor bilingve francofone, au susținut proba scrisă la disciplina nonlingvistică studiată în limba franceză.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie, în centrele de examen și online.

Sursă informații: ISJ Maramureș. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Bacalaureat | În Maramureș, 114 absenți de la proba la alegere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.