Ministerul Educației a publicat astăzi, 25 august, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2023. Înainte de contestații.

”Rata cumulată de promovare (rezultate inițiale – toate promoțiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoția anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoțiile anterioare. Astfel, din totalul candidaților promovați (8.504), 6.108 candidaţi aparțin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, menționează reprezentanții Ministerului Educației. Aceeași sursă precizând că au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi.

La nivelul județului Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean anunță că s-a înregistrat o promovabilitate de 30%. Respectiv 32,10% promovabilitate pentru promoția curentă, 26,05% pentru promoțiile anterioare.

După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi afișate marți, 29 august.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

Mai multe detalii, aici.

Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Ariana și David, la Tabăra națională de matematică pentru elevii capabili de performanță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.