Astăzi s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie–iulie 2020. În județul Maramureș, la această probă s-au prezentat s-au prezentat 3.518 candidați. Dintre aceștia, patru au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

La nivel național ”138.104 candidați au susținut această probă, iar 5.935 de candidați nu s-au prezentat. Dintre aceștia, 57 se află în izolare, iar 5 candidați erau spitalizați/în carantină. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidați”, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Dintre cei 3.696 candidaţi înscrişi în județul Maramureș (2.383 la Matematică, respectiv 1131 la Istorie), s-au prezentat 3.518 candidați, informează Inspectoratul Școlar Județean. Au absentat 178 candidați și nu au fost candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.
”Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 4 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, precizează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sursă informații: Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Sursă foto: Ministerul Educației și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.